Påsken 2025 er i uge 16:
Tjek disse produkter ud, som vi tror passer perfekt til Påske!
Påsken er lidt besværlig, eftersom den falder på forskellige datoer hvert år. Men der er trods alt lidt logik i det hele. Først og fremmest hænger det sammen med, hvornår forårsjævndøgnet falder. Allerede i år 325 e. Kr. blev det bestemt, at forårsjævndøgn er den 21. marts. Påskedag falder derefter altid på den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Dette betyder, at påsken har et bestemt tidsrum, hvor den kan falde, fra 22. marts til 25. april.
Så for at kunne forudsige, hvornår påsken falder hvert år, skal man have fuldstændigt tjek både på månens cykler, og hvordan søndagen falder i løbet af et år. En lille detalje, som påvirker søndagene, er jo det faktum, at et år faktisk er 52 uger og en lille dag, (to dage til og med, når det er skudår), hvilket forskyder datoen. Helt enkelt ikke så let!
Ved du ikke rigtig, hvordan du skal fejre påske? Her kommer der en liste med nogle typiske og sjove påskeaktiviteter;
Hvad er påske? Sig det første, du tænker på, når du tænker på påske! Æg! Eller? Der er i hvert fald en stor chance for, at du tænkte på dette ovale mesterværk. Men hvorfor spiser vi sådanne frygtelige mængder æg til påske? Jo, det plejede at være sådan, at hønsene holdt en pause fra æglægningen om vinteren, hvor der ikke var så meget at spise, og vejret også var koldt og fugtigt - og man vil jo ikke gerne udklækkes midt i februar i snestorm! Dette sammenholdt med det faktum, at traditionen med at faste før påske i kristendommen (i hele 40 dage) var stærk, førte til opbygning af et stort æggelager, da hønsene begyndte produktionen igen omkring fasten. Og så måtte man jo bidrage efter bedste evne og fylde sig med masser af æg. Det var så nogle værdifulde påskefakta!
Hvor kommer påskeharen fra? Tyskland, er det enkle svar. Mere eksakt kommer påskeharen fra Pfalz, som er en region i det sydvestlige Tyskland, og Elsass (Alsace), som er en provins i det nuværende Frankrig.
Hvornår omtales påskeharen for første gang? Formodentlig allerede år 1682 i et værk af Georg Franck von Franckenau, tysk botaniker og læge. Titlen på hans værk kan oversættes til “Om påskeæg”, og der beskrives også påskeharen. Traditionen med påskeharen var ganske ukendt i lang tid i andre dele af Tyskland, og det varede helt til efter 1850, før legetøjs- og slikproducenter bragte fænomenet med en hare, som kommer med æg og gaver, videre til andre dele af landet.
Tyskere, der udvandrede, førte traditionen videre, og i slutningen af 1800-tallet var påskeharen kommet til Sverige. Selvfølgelig tog det et stykke tid for påskeharen at få et gennembrud i landet, men lidt ind i det 20. århundrede begyndte traditionen at etablere sig. Det, der hjalp påskeharen med at bryde igennem, skyldtes stort set det faktum, at man på dette tidspunkt begyndte at sende kort til familie og venner, og selvfølgelig skulle man ønske folk God Påske! De første danske påskekort var baserede på tyske kort, som igen ofte havde påskeharer som motiv.
Men hvorfor lige netop en hare til påske? Tænk på det på denne måde: når påsken begynder, er man endelig kommet sig efter en lang vinter. Man føler sig genfødt og klar til at tage verden med storm (og måske begynde at opdrætte). Og hvilket dyr har en stærk kobling til energi og lynhurtig forøgelse? Selvfølgelig haren (eller kaninen)! Da ægget også er et symbol på genfødelse, frugtbarhed og påske, er der en risiko for, at små børn bilder sig ind, at kaninen lægger æg!
1-2 dages leveringstid!
Send til modtageren, pakket ind og med et kort - vi løser alt!
Og dansk kundeservice